Для спрощенців настає останній день сплати податків

податки19 жовтня – останній день сплати ЄСВ підприємцями, що застосовують спрощену систему.

Платники єдиного внеску, а саме фізичні особи – підприємці, що застосовують спрощену систему оподаткування, повинні сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування(ЄСВ), що нараховується за календарний квартал.

Про це нагадують платникам податків у відділі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби в Чернігівській області.

Термін сплати ЄСВ − до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується внесок. Підприємці можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу, тобто до 20 числа щомісяця, у розмірі, який самостійно визначили. При цьому сплачений авансом єдиний внесок, враховується платником при остаточному розрахунку ЄСВ за квартал.

Тож, граничний термін сплати єдиного внеску підприємцями-спрощенцями (за себе) – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

У разі якщо останній день сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем сплати вважається наступний робочий день.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?